Dubai Çalışma İzni

Dubai Çalışma İzni

Dubai sınırları içerisinde çalışmak isteyen kişilerin Dubai Çalışma İzni / Çalışma Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Çalışma izni sahibi olmadan ülke sınırları içerisinde bir işe girilmesi veya iş kurulması halinde sınır dışı edilme veya para cezası yaptırımı gibi ceza yöntemleri uygulanabilmektedir. Gerekli izinler 90 Günlük Dubai Vizesi ile ülke sınırları içerisine seyahat ettikten sonra Dubai'den alınmaktadır. Başvuru yapılabilmesi için çalışılacak olan şirketin sponsor olması şartı aranmaktadır.

Çalışma vizesi sahibi olarak başvuru sahibi ile birlikte ailesinin de Dubai sınırları içerisinde ikamet etmelerinin talep edilmesi halinde işverenin aileye için de sponsor olması gerekmektedir. Dubai sınırları içerisine 90 Günlük Dubai Turistik Vizesi sahibi olarak seyahat edilmesinin ardından Dubai Çalışma İzni başvurusu gerçekleştirilebilmektedir.

Dubai Çalışma İzni Şartları

Belirlenen şartlar arasında ilk olarak çalışılacak firmanın başvuru sahibine sponsor olması yer almaktadır. Çalışma izni şartları hangi konumda ve meslek statüsünde görev alınacağına ilişkili olarak değişiklik gösterebilmektedir. Mesleki deneyim süresi ile birlikte başvuru aşamasında temel İngilizce bilgisi de oldukça önem arz etmektedir.

Dubai sınırları içerisinde çalışabilecek olduğunu gösteren izin belgelerinin sahibi olmak aynı zaman Dubai Oturum İzni sahibi olmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle çalışma izni sahibi olmadan Dubai Turistik Vize ile ülke sınırları içerisine seyahat edilerek izinsiz bir şekilde herhangi bir yerde çalışılması halinde cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

Dubai Çalışma Vizesi Sonuçlanma Süresi

Başvuru aşamasında öncelikle işveren tarafından 2-3 aylık çalışma izni başvurusunda bulunulmaktadır. Daha sonra 3 yıllık çalışma izni başvurusu yapılmaktadır. Bu süre içerisinde iş anlaşmasının feshedilmesi halinde vize iptal olmakta iş anlaşmasının devam etmesi halinde ise vize süresi uzatılmaktadır.

Dubai Çalışma İzni ile birlikte Dubai Oturum İzni sahibi olunmaktadır. Başvuru aşamasında aracı ve sponsor firmaların doğru vize ve evrak yöntemi ile işlemleri gerçekleştirmesi oldukça önem arz etmektedir. Dubai Çalışma İzinleri Residency Foreign Affairs Dubai tarafından Dubai'de verilmektedir. Çalışma izin başvurularının kesin bir sonuçlanma süresi bulunmamakla birlikte değerlendirmeye alınmasının ardından sonuçlanma süreleri farklılık göstermektedir.

Dubai Çalışma İzni Gerekli Evrakları

Dubai Çalışma İzin başvurusunda talep edilen evraklar çalışılacak sektöre göre farklılık göstermektedir. Dubai seyahatini çalışma amaçlı olarak gerçekleştirecek kişilerin öncesinde 90 Günlük Dubai Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. 90 Günlük Tek Girişli Dubai Vizesi başvurusu sonuçlanana kadar ülke sınırları içerisinde bulunulması gerekmektedir. Dubai vizesi başvuruları ortalama 3 iş günü içerisine sonuçlanmaktadır. Dubai seyahati sonrasında çalışma şartlarına uygun evrakların bir araya getirilmesi ile başvuru gerçekleştirilmektedir.

Dubai Çalışma İzni Vize Başvurusunda Bulunmak İçin Gerekli Evraklar

Dubai 90 Günlük Tek Girişli Vize

  • Geçerli süresi bulunan pasaportun kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfaya ait renkli fotokopi,
  • Bir adet uygun ölçülere sahip güncel olarak çekilmiş beyaz fona sahip biyometrik fotoğraf,
  • Önlü-arkalı T.C. Nüfus Cüzdanı fotokopisi evraklarının ibraz edilmesi gerekmektedir.

Dubai Çalışma İzni - Sıkça Sorulan Sorular

İşimden yeni ayrıldım, Dubai vize başvurusu işlemleri için eski şirket evraklarım geçerli olur mu?

Dubai turistik vize başvurusunda bulunacak T.C. vatandaşı Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi ve Türkiye'de İkamet İzni bulunan yabancı uyruklu vatandaşların başvuru aşamasında ibraz etmesi gereken bazı evraklar bulunmaktadır. Bu evraklar arasında seyahat bitiş tarihinden sonra 6 ay daha geçerli olacak pasaport, önlü-arkalı nüfus cüzdanı fotokopisi, bir adet 4x5,5 cm ölçülerinden beyaz fonlu güncel biyometrik fotoğraf, Emirates gidiş-dönüş uçak biletleri yer almaktadır. Dubai turistik vize başvurusunda işten ayrılma durumuna dair şirket evrakları talep edilmemektedir.

Dubai vizesine başvuru işlemlerinde eski soy ismimin olduğu pasaport kullanılabilir mi?

Dubai vize başvurusunda bulunacak Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi T.C. vatandaşları ve Türkiye'de Oturum (İkamet) İzni bulunan yabancı pasaport sahiplerinin başvuru aşamasında kullanacakları pasaport ve kimlik bilgilerinin aynı olması gerekmektedir. Vize başvuru aşamasında ibraz edilen tüm evrakların tutarlı olması şartı aranmaktadır. Pasaport, kimlik, uçak bileti, online dubai vize başvurusunda tüm aşama ve evrakların aynı bilgilere sahip olması gerekmektedir. Soy ismin farklı olduğu pasaport ile işlem yapılamamaktadır.

Dubai vizesi için gerekenler arasında randevu yer alır mı?

Dubai vizesi başvuru işlemleri elektronik vize sistemi aracılığıyla online olarak yapılmaktadır. Başvuru sahibine ait gerekli evrakların sisteme yüklenmesi ve vize ücreti ödemesi ile birlikte başvuru adımlarının tamamlanması ile süreç devam etmektedir. Değerlendirme kararının ardından vize sonucu elektronik posta adresi aracılığıyla başvuru sahibine iletilmektedir. Bu nedenle süreç dahilinde randevu alma gerekliliği bulunmamaktadır.

Dubai vize şartları nelerdir, kimler vizesiz seyahat edebilir?

Dubai sınırları içerisine giriş yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Bordo Pasaport sahibi vatandaşların seyahatleri öncesinde vize sahibi olmaları gerekmektedir. Hususi Yeşil, Diplomatik Siyah ve Hizmet Gri Pasaport sahipleri Dubai'ye yapacakları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için vize sahibi olma zorunluluğundan muaf tutulmaktadır. Başvuru işlemlerinin online olarak gerçekleştirilmesi nedeniyle konsolosluk randevusu talep edilmemektedir.

Dubai çalışma vizesi nasıl alınmaktadır?

Dubai çalışma vizesi ile ilgili gerekli izinler 90 Günlük Dubai Vizesi ile ülke sınırları içerisine seyahat ettikten sonra Dubai'den alınmaktadır. Başvuru yapılabilmesi için çalışılacak olan şirketin sponsor olması şartı aranmaktadır.Çalışma izni sahibi olmadan ülke sınırları içerisinde bir işe girilmesi veya iş kurulması halinde sınır dışı edilme veya para cezası yaptırımı gibi ceza yöntemleri uygulanabilmektedir.