Dubai Konsolosluğu, Dubai Vize

 

Dubai Konsolosluğu ve Dubai vize işlemleri hakkında

Dubai seyahatinde bulunacak Bordo (umuma mahsus) TC vatandaşlarının seyahatleri öncesi Dubai vizelerini alarak seyahat etmeleri zorunludur. TC Yeşil pasaport, Gri pasaport ve Siyah pasaport sahipleri ise 90 ikame günü kalış süresini ihlal etmeme koşulu ile Dubai vize işlemlerinden muaftır.

Dubai vizesi, başvuru sahibine elektronik ortamda itaa edilmekte olan bir ülke vizesidir. Dubai vize başvurularında bulunacak vize başvuru sahipleri Dubai vize başvurularını online olarak gerçekleştirmeleri gerekecektir. Online gerçekleştirilecek kısa süreli Dubai (BAE) vizeleri başvuruları Dubai konsolosluklarına gerçekleştirilememektedir. Kısa süreli Dubai vize müracaatında bulunacak kimseler Dubai vizesi başvurularını Birleşik Arap Emirlikleri Göçmenlik Ofisi tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezlerine, seyahat ve turizm acentelerine yapılması gerekmektedir.

 

Dubai Konsolosluğu vizesi

 

Dubai vize başvuruları sırasında dikkat edilmesi gerekenler

Dubai vizesi bir elektronik vizedir. Başvuru sahibine e mail yolu ile ulaştırılır ve kişi elektronik ortamda hazırlanmış Dubai vizesinin çıktısını seyahati süresince pasaportu arasında ekli bulundurmalıdır.

Dubai vize başvurularında kullanılacak pasaportlar Dubai seyahati sonrası en az 6 ay geçerliliği bulunmalıdır. En az ay geçerliliği bulunmayan pasaportlarla yapılacak Dubai vize başvuruları, Dubai vizesi için yetkili acenteler, Dubai Göçmenlik Ofisi veya Dubai Konsoloslukları tarafından kabul edilmeyecektir.

Dubai vizesi geçerlilik süresi 2 aylık bir süreyi kapsamaktadır. Ancak vize başvuru sahibinin 2 ay geçerli Dubai vizesi ile Dubai ve BAE’ de konaklama süresi maksimum 28 gündür. Dubai vize başvuru sahibi 2 ay süreli geçerli Dubai vizesi ile 28 günden fazla konaklaması halinde para cezasına çarptırılacaktır.

Dubai Turistik vize başvuru sahipleri 60 gün geçerli tek girişli Dubai vizeleri ile Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri’ nde 28 gün ikame süresini ihlal etmemelidir.

Dubai Konsolosluğu ve Dubai Göçmenlik Ofisi Dubai turistik vize ve Dubai transit vize olmak üzere yeni bir karar alınıncaya dek 2 farklı kategoride vize ibraz etmektedir.

Dubai turistik vize 2 ay geçerli, 28 gün kalışlı ve tek girişli olarak hazırlanmış bir vizedir. Çok girişli Dubai turistik vizesi yeni bir karar alınıncaya dek ve istisnai durumlar dışında verilmesi mümkün değildir.

 

 

Dubai Vizesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

Birleşik Arap Emirlikleri Konsolosluğu Resmi Web Sitesi Değildir!